Konst och Kultur i Värmland

I Värmland finns en mängd spännande konst- och kultursevärdheter. Här är en lista på   några få av de många guldkorn man hittar från Sunne, längs sjön Fryken och ner till Karlstad. Den är geografiskt indelad med den nordligaste platsen högst upp i listan och den sydligaste längst ner.

Sundsbergs Gård
byggdes i mitten av 1700-talet och finns bevarad med ett gårdsmuseum, en textilkammare, ett tandläkarmuseum och ett skogsmuseum. Här finns också en konsthall, ett café med försäljning av hantverk samt lokaler av olika storlekar att hyra.

Berättarladan – Västanå Teater är Värmlands största lada, ombyggd till teaterscen. Den ligger intill sjön Fryken och Rottneros park strax söder om Sunne.
Sedan starten med Nils Holgersson 1999 har en rad succéer avlöst varandra.

Rottneros Park
är en park i Rottneros i Sunne kommun. Skulpturparken är en av norra Europas största och anlagd enligt visionen om att skulptur och omgivande miljö ska samverka med varandra.

Mårbacka är en herrgård i Östra Ämterviks socken i Sunne kommun i Värmland. Författarinnan Selma Lagerlöf föddes och växte upp på Mårbacka.

Sillegården erbjuder mat, boende, galleri och butik “vid sjön Fryken där landskapet är som vackrast”

Alma Löv Museum of Unexp. Art grundades 1998 i samband med att Stockholm utsågs till europeisk kulturhuvudstad. Marc och Karin Broos museum består av sexton paviljonger i en skogsdunge samt  flera våningar utställningssalar, teaterscen, café och skaparverkstad.

Ateljé Wessmark
Nyöppnad konstateljé med galleri-del för konstnärsparet Annika och Johannes Wessmark. Annika målar och bygger lekfulla och tankeväckande konstverk i flera olika tekniker.  Johannes med galleri-samarbeten i Los Angeles, San Francisco och Mexico City målar fotorealistiska tavlor i världsklass. På stafflierna finns de målningar som är under arbete och ger en intressant inblick i de tekniker konstnärerna arbetar med.

Fryksta Krukmakeri med utställning, butik och sommarcafé. “Välkomna att besöka oss i vårt krukmakeri. Titta på vår verksamhet eller bara vila en stund i vår trädgård. Gå ner till Frykens strand och se norrut så långt ögat når. Det är lika vackert alla årstider!”

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest besökta länsmuseer med över 200 000 besökare per år. Här samsas Värmlands kulturhistoria med internationella succéutställningar inom konst och fotografi.

Lars Lerin Museet på Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet där vi har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former.

karta tips

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s